2023/2024 Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlık Sınıfı Kayıt Kabul Şartları

Özel Saint Michel Fransız Lisesi'nde 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı öğrenci kayıt kabul işlemleri;
Milli Eğitim Bakanlığınca 04 Haziran 2023 tarihinde yapılacak olan Merkezî Sınav’da (LGS) öğrencilerin alacağı Merkezi Sınav Puanı esas alınarak, Kayıt Koordinasyon Komisyonu kararları doğrultusunda oluşturulacak Kayıt Kılavuzu esasları ve kayıt takvimi dikkate alınarak taban puan ilanı ve ön kayıt-kesin kayıt yoluyla yapılır.

Kayıt Takvimi
27 Haziran 2023Taban Puan ilanı
3-4-5 Temmuz 20231. Kayıt Dönemi Ön Kayıtlar
5 Temmuz saat 17.00 itibariyle Ön Kayıtlar biter. 17.30'da Asil ve Yedek Kayıt Listeleri yayımlanır.
6 Temmuz 20231. Kayıt Dönemi Asil Liste kayıtları
09.00-17.00 saatleri arasında Asil Listede adı bulunanların Kesin Kayıtları sırasız olarak gerçekleştirilir.
7 Temmuz 20231. Kayıt Dönemi Yedek Liste kayıtları
Yedek Listede adı bulunup saat 09.00'a kadar okula giriş yapmış olanların Kesin Kayıtları puan sırasına göre gerçekleştirilir.
10 Temmuz 20232. Kayıt Dönemi Ön Kayıtlar
10 Temmuz saat 17.00 itibariyle Ön Kayıtlar biter. 17.30'da Asil ve Yedek Kayıt Listeleri yayımlanır.
11 Temmuz 20232. Kayıt Dönemi Asil ve Yedek Liste kayıtları
09.00-12.00 saatleri arasında Asil Listede adı bulunanların Kesin Kayıtları sırasız olarak gerçekleştirilir.
13.00 itibariyle Yedek Listede adı bulunup saat 13.00'e kadar okula giriş yapmış olanların Kesin Kayıtları puan sırasına göre gerçekleştirilir.
12-13-14 Temmuz 2023Serbest Kayıt Dönemi
11.00'a kadar Ön Kayıt,
13.00-14.30 saatleri arasında Asil Liste Kayıt, 14.30-17.00 saatleri arasında Yedek Liste Kayıtları yapılır.
Yedek liste kayıtları kontenjan açığının oluşması durumunda okulda bulunanların puan sırası ile çağrılması ile yapılacaktır.

Ön Kayıt İşlemleri
  • Kayıt işlemleri kayıt-kabul kılavuzunda belirtilen takvime göre yapılır.
  • Ön kayıt işlemleri ücretsizdir.
  • Ön kayıt linki sadece ön kayıt dönemlerinde aktif olur.
  • İlgili kayıt dönemi için açıklanan taban puan ve üzerinde puana sahip olan öğrencilerin, ön kayıt başvurusu işlemleri online olarak yapılır.
  • Yapılan başvurular kayıt görevlileri tarafından kontrol edilir ve ön kayıt şartlarını taşıyan öğrencilerin isimleri puan sırasına göre ön kayıt listesine eklenir.
  • Önceki bir dönemde önkayıt başvurusu yaparak bilgileri kontrol edilen öğrenciler, tekrar form doldurmalarına gerek kalmadan yeni dönem için başvurularını tamamlayabilirler.
  • Ön kayıt listesi ilgili önkayıt dönemi bitene kadar anlık olarak değişkenlik gösterir. Başvuruların tamamlanmasının ardından asil ve yedek kayıt listeleri sitemizde ilan edilir.
  • Ön kayıt başvurusu yapıldığı dönem için geçerlidir. Her dönem için önkayıt başvurusu yenilenmelidir.
  • Ön kayıt yaptırmış ancak kayıt işlemini tamamlamamış kişilere ait veriler idari açıdan gerekli sürenin ardından silinir/anonimleştirilir.

ÖN KAYIT İÇİN GEREKLİ BİLGİLER
Öğrencinin:
  • TC Kimlik Numarası
  • Adı Soyadı
  • Cinsiyeti
  • Doğum Tarihi ve Yeri
  • Mezun olduğu okul
  • LGS(Liselere Giriş Sınavı) Puanı
Ebeveynlerin:
  • TC Kimlik Numarası
  • Adı Soyadı
  • Cep Telefonu
  • E-posta adresi
  • Ev Adresi

bilgilerinin forma girilmesi gereklidir.

Kesin Kayıt İşlemleri

Kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin işlemleri kayıt salonunda yapılır. İşlemlerin öğrenci velisi tarafından yürütülmesi gereklidir. Vekaletname ile yetkilendirilimiş kişiler okuldaki kayıt işlemlerini yürütebilir ancak banka hesap tanımlama işlemlerini yürütemeyeceği için banka işlemleri velinin şahsen yapması gerekir.

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
  • (LGS)Merkezi Sınav Puanını gösterir sonuç belgesi
  • Öğrencinin ve ebeveynlerin nüfus cüzdanlarının fotokopisi
  • Ebeveynler boşanmışlarsa velayet belgesi ve fotokopisi
  • Kayıt için gelen kişi ebeveynlerden biri değilse noter onaylı vekalet belgesi ve fotokopisi
  • Öğrencinin 4 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğrafı
  • Öğrenciye ait Aile Hekimliği Öğrenci Muayene-İzlem Bildirim Formu (Form-1)
  • Öğrenci kayıt sözleşmesi (Okulda doldurulacak)
  • Peşinat ödendiğine dair dekont. (36.157TL)

• ÖDEME YAPILACAK BANKA VE HESAP NUMARASI :
    AKBANK FERİKÖY ŞUBESİ ŞUBE KODU 143 HESAP NO :138592
    ÖZEL SAINT MICHEL FRANSIZ LİSESİ
    IBAN:TR59 0004 6001 4388 8000 1385 92
    OKUL HESABINA ÖĞRENCİ ADI BELİRTİLEREK ÖDEME YAPILMASI GEREKMEKTEDİR

*Kesin Kayıt işlemi sırasında AKBANK Feriköy şubesinde kredili hesap açmanız gerekmektedir.(Kayıt döneminde banka okulda bulunacaktır.)

Banka için gerekli belgeler:
HESAP AÇILACAK Velinin *nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
İkametgâh belgesi yada şahsın adına kayıtlı fatura
Veliye ait gelir belgesi ( Ücretli ise maaş bordrosu, serbest çalışıyor ise 2022 vergi levhası, 2022 kurumlar vergisi beyannamesi, imza sirküleri, faaliyet belgesi, ticari sicil gazetesi(ortaklık durumu)
Okul taksitlerini karşılayabilecek kira gelirleri ile ilgili kira kontratı, tapu fotokopisi veya bankalarda bulunan mevduatlar ile ilgili hesap cüzdanı )
SGK ‘lı Çalışanlar için hizmet dökümü

AKBANK İLETİŞİM BİLGİLERİ