2017/2018 Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlık Sınıfı Kayıt Kabul Şartları

Özel Fransız Liselerinin Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan Kurum Yönetmeliğine göre, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında okulumuzda lise hazırlık sınıflarına kayıt hakkı için puan hesabı aşağıdaki gibi yapılacaktır.

Öğrencinin puanı, Millî Eğitim Bakanlığınca yapılan TEOG merkezi ortaöğretim geçiş sınavlarından; her iki dönemde yapılan Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji dersleri ile T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinin sınav sonuçları kullanılarak, aşağıdaki formüle göre hesaplanır.

(3xT1+2xM1+2xF1+2xİnk1) x 0,5 + (3xT2+2xM2+2xF2+2xİnk2) x 0,5

En yüksek puan 900’dür.

Puan eşitliği durumunda sırasıyla T2, T1, M2, M1, F2, F1, İnk2, İnk1 sınav sonuçları daha yüksek adaya öncelik verilir. Buna rağmen eşitliğin bozulmadığı durumlarda sırasıyla 8. sınıf Ağırlıklı Not Ortalaması, 7. sınıf Ağırlıklı Not Ortalaması, 6. sınıf Ağırlıklı Not Ortalaması yüksek olan adaya öncelik verilir. Buna rağmen eşitliğin bozulmadığı durumunda yaşı küçük adaya öncelik verilir.

Her kayıt döneminde, puanı okulun ilan ettiği taban puanın üzerinde olan öğrencilerin ön kayıt başvuruları alınır, sıralamaları yapılır; en yüksek puanlı öğrenciden başlanarak okulun kontenjanı kadar öğrencinin, kayıt yükümlülüklerini yerine getirmesi koşuluyla, kesin kaydı yapılır.

Okulumuza kayıt hakkını elde etmiş ve kaydını tamamlamış öğrencilerden Fransızca öğretim yapan ortaokullarından gelenler ve/veya en az 9.sınıf seviyesinde Fransızca bildiğini beyan edenler, istemeleri durumunda Fransızca dersinden ve Türkçe dersinden yeterlilik sınavına girerler. Yeterlilik sınavlarında M.E.B. Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nin Sınıf Geçme ile ilgili hükümlerinde belirlenen geçer notu alan öğrencilerin kayıtları 9’uncu sınıfa yapılır. Hazırlık sınıfı öğrencilerinin bu sınava girebilmesi için veli , kayıt sırasında okul yönetimine yazılı başvuruda bulunur.

Önkayıt işlemleri internet üzerinden, telefonla veya okula gelmek suretiyle yapılacaktır.

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

• TEOG puanlarını gösteren E-okul ve TEOG sayfaları (Kayıt görevlileri çıktılarını alacak)
  • Öğrencinin ve ebeveynlerin nüfus cüzdanlarının aslı ve fotokopisi
  • Ebeveynler boşanmışlarsa velayet belgesi ve fotokopisi
  • Kayıt için gelen kişi ebeveynlerden biri değilse Anne ve Babanın(Ortak) noter onaylı vekalet belgesi ve fotokopisi
  • Öğrencinin 6 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğrafı
  • Öğrenci kayıt sözleşmesi (Okulda doldurulacak)
  • Peşinat ödendiğine dair dekont. (7.580TL)

• ÖDEME YAPILACAK BANKA VE HESAP NUMARASI :
    AKBANK FERİKÖY ŞUBESİ ŞUBE KODU 143 HESAP NO :138592
    ÖZEL SAINT MICHEL FRANSIZ LİSESİ
    IBAN:TR59 0004 6001 4388 8000 1385 92
    OKUL HESABINA ÖĞRENCİ ADI BELİRTİLEREK ÖDEME YAPILMASI GEREKMEKTEDİR

*Kesin Kayıt işlemi sırasında AKBANK Feriköy şubesinde kredili hesap açmanız gerekmektedir.(Kayıt döneminde banka okulda bulunacaktır.)

Banka için gerekli belgeler:
a-) Ücretli çalışanlar

- Gelir belgesi (Ücret bordrosu veya maaş yazısı)
- SGK Hizmet dökümü
- İmza sirküleri (iş yeri sahibinin)
- Kimlik aslı ve fotokopisi
- İkametgah belgesi veya şahıs adına kayıtlı herhangi bir fatura
b-) Şirket sahibi veya şirket ortağı
- İmza sirküleri
- 2016 Vergi levhası fotokopisi